logo

Fiets4daagse.nl

Hét overzicht van alle fiets vierdaagsen.....

RTV Fietsvierdaagse Steenwijk

30, 45 en 60 km

Fietsfestijn met prachtige decors 
De Fiets4daagse van Steenwijk staat bij veel liefhebbers op het verlanglijstje. Vestingstad Steenwijk ontvangt al dertig jaar bezoekers uit alle delen van het land. Overdag ontdek je de afwisselende en verrassend decors rondom Steenwijk en daarna proef je de geneugten van de historische stad. De routes starten bij het Fletcher Hotel, waarvandaan Drenthe en Friesland makkelijk bereikbaar zijn. 
  
Route 1 
Natuurlijk mag Giethoorn niet ontbreken, daarom is er zelfs een Hollands Venetië thema! Deze route gaat dwars door de romantische waterdorpen Giethoorn en Belt-Schutsloot. Fiets langs de dorpsgracht en over de karakteristieke houten bruggetjes. 
  
Route 2 
Deze route brengt je over de Drentse heidevelden van Dwingelderveld; het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn maar liefst 2 schaapskudden mét herder die de heide in conditie houden. Geniet van een eindeloze, ongestoorde horizon. 
  
Route 3 
Ga dwars door de Weerribben-Wieden en kijk je ogen uit. Meren, plassen, hooilanden, drijvend land en moerasbossen vormen het decor. Heerlijk fietsen door het groen of langs water. 
  
Route 4 
De laatste dag fiets je wederom de provinciegrens van Overijssel over, zo het Drents-Friese Wold in. Dwars door de verschillenden brinkdorpen waar Drenthe bekend om is. Ontdek een verrassende variatie aan bos en stuifzand wanneer je over de sfeervolle schelpenpaden door het park fietst. 
RTV Steenwijk

Fiets4daagse SteenwijkFiets4daagse SteenwijkFiets4daagse SteenwijkFiets4daagse SteenwijkFiets4daagse Steenwijk
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload